A TÖKÉLETES CAPPUCCINO

egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C-os tejből és egy rész tejhabból készül

Hozzávalók:

1 adag presszókávé (espresso kávé: 7 g őrölt kávéból készített 25-35 ml rövid kávé)

70-80 ml jól lehűtött, zsíros tej

Megjegyzés:

Ebben a receptben a tejhab egyharmad, a tej pedig kétharmad arányban van jelen.

Elkészítés:

Lépés: 1

Gőzöljük meg a tejet (kávégép esetében a habosító fejet használva) egy hőálló edényben, amíg a tej felszínén hab nem képződik.

Lépés: 2

A cappuccinos pohárba vagy csészébe öntsük át a forró tejet, de egy kanállal tartsuk vissza a tejhabot.

Lépés: 3

A tejbe öntsük a lefőtt presszókávét. A tetejére pedig kanalazzuk rá a tejhabot. Díszítésként szórhatunk (csak a vendég kérésére) a tetejére kakaó- vagy csokoládéport, esetleg őrölt fahéjat.

Tipp:

A cappuccinot csészealjon, kávéskanállal, egy kevés vízzel, és szalvétával szolgáljuk fel. Ha a magas üvegpoharat választjuk, hosszú szárú kanalat adjunk hozzá.

recipes-cappuccino A TÖKÉLETES CAPPUCCINO